Advokat i Solna hjälper arbetare

En anställning innebär både krav och fördelar och reglerna är många. Det är därför man kan behöva en advokat när reglerna är svårtolkade på jobbet i Solna.

Det hade varit bra år på företaget för Anna. Hon hade trivts och ofta jobbat alldeles för mycket eftersom hon ville ställa upp. Medan många av hennes arbetskamrater hade provat på flera arbeten hade hon varit sitt företag troget i alla år. Det hade gått så långt att hon numera var sjukskriven på grund av utbrändhet.

Efter att ha varit hemma i ett år hade hon i förra veckan varit på ett rehabmöte på jobbet. De hade diskuterat arbetsprövning antingen på den gamla tjänsten eller ordna med en omplacering. På mötet fanns representanter från facket och företaget samt hon själv. Mötet gick inte som planerat och nu var hon på väg för att träffa sin advokat.

Advokat redde ut begreppen

Företaget hade under mötet förklarat att de inte hade någon möjlighet att hjälpa henne. Istället tyckte de att hon skulle söka jobb på annat företag. Något som hennes advokat från Solna avrådde henne att göra. Han förklarade att de behövde ge henne en chans. De hade flera olika yrkeskategorier på företag som kunde passa.

De diskuterade hur de skulle gå tillväga för att lösa problemet så enkelt som möjligt. Advokaten, som var proffs på arbetsrätt, sa att de kunde ta det ända till domstol men tvivlade på att det skulle vara nödvändigt. Han hade rätt, det hade räckt med att advokaten satt med på ett möte för att en tjänst skulle dyka upp. Mer om advokater hittar du på denna sida: https://www.arenastadensadvokatfirma.se/ 

27 Feb 2023