Dolda fel i nya huset ersätts

De flesta är noga med att se till att huset de tänkt köpa är precis det som de fått information om. Skulle ändå dolda fel finnas i huset finns bra regler.

Nu hade de boat in sig ordentligt i det nya huset. Både vuxna och barn trivdes alldeles förträffligt. Det var Ann och Kristers drömhus och barnen skulle ha trivts var som helst bara de fick eget rum. Båda tjejerna hade varit överlyckliga över att få bestämma tapeter samt det mesta av inredningen.

Allt hade fungerat perfekt då huset var nyrenoverat och hade en helt ny pelletsbrännare. Vilket innebar att de kunde luta sig tillbaka. Eller det var vad de trodde. Plötslig började dock tapeter se märkliga ut i tvättstugan. De buktade och snart förstod de att det handlade om ett läckage. Hur kunde det vara möjligt?

Dolda fel i hus kan anmälas i efterhand

En rörmokare kontaktades och det visade sig att rör i tvättstugan inte hade blivit dragna på ett korrekt sätt. Nu hade de stått och läckt en längre tid och läckaget blivit värre med tiden. Rörmokaren rekommenderade dem att göra en anmälan och kräva ersättning för dolda fel i hus av den förre ägaren så att de kunde fixa problemet.

Paret kontaktade en advokatbyrå som hjälpte dem med anmälan. Han förklarade för dem att de kunde kräva ersättning för att ta hand om problemet men inte att renovera tvättstugan. Hela processen gick oväntat smidigt tack vare advokaten och tvättstugans rör blev dragna på riktigt sätt. Nu kanske de ändå kunde slappna av igen. Kontakta denna advokatfirma för juridisk rådgivning: doldafelhus.se

17 Oct 2022