Låt barnen bli separationens vinnare

Barnen är det viktigaste varje förälder har. När föräldrar inte kommer överens om hur umgänget ska ske får man ta det till en domstol. Där får man låta en vårdnadstvist avgöra umgänget.

Att gå isär när man har barn är inte lätt. Eftersom man inte är en robot utan människa så styrs man mycket av sina känslor och sitt band till barnen. Innan en separation är det många som har svårt att tillbringa någon längre tid ifrån sina barn. Bara tanken på att man får ha barnen varannan vecka väcker det sovande lejonet inuti varje förälder.

Man vill slåss för sig själv och för barnens bästa. Vet man att barnen far illa hos den andra föräldern ska man givetvis agera därefter, det är självklart. De allra flesta föräldrarna försöker dock göra det bästa för sina barn, det är viktigt att komma ihåg.

Se till barnens bästa

Att sätta barnen i första rummet är det viktigaste man kan göra vid en separation. Barnen har inte valt att föräldrarna ska separera och har egna funderingar och åsikter man får ta hänsyn till. När man inte kan komma överens om var barnen ska bo och andra viktiga frågor så får man dra det till en vårdnadstvist.

Ibland är det lättare att låta tingsrätten säga hur man ska lägga upp umgänget och hålla sig till det. Det finns inga barn som mår bra av att föräldrarna bråkar med varandra. Att ställa sig vid sidan av sina egna känslor inför den situationen med barnen är det bästa för alla. Läs mer om vårdnadstvist på denna hemsida: vårdnadstvisthelsingborg.se

22 Aug 2021