Söka ensam vårdnad om ett barn

Behöver du av någon anledning ansöka om ensam vårdnad av dina barn? Vet du inte var du ska börja? Läs då vidare här för att få veta mer om hur det går till när man ska söka ensam vårdnad om barn.

Det kan finnas en väldans massa olika anledningar till varför man som förälder väljer att ansöka om ensam vårdnad för ett eller flera av sina barn. Misshandel eller andra övergrepp är den absolut vanligaste orsaken till att man ansöker om ensam vårdnad. Antingen mot barnet eller mot den andre föräldern. Man behöver skaffa sig en advokat om man ska söka för ensam vårdnad om sitt barn, och det ska vara en advokat som är specialiserad inom familjerätt och som hanterar sådana här situationer dagligen. Det är säkert väldigt svårt att ens bestämma sig för att söka för ensam vårdnad, det måste vara en sorg att inte den andre föräldern är bra för barnet, på ett eller annat vis. Men oavsett så behöver det gå igenom en domstol för att det ska gälla, man kan inte bara bestämma det själv.

Inte ett lätt val

Som sagt, det är nog inte något lätt val att göra, ansöka om egen ensam vårdnad. Det är en lång, utdragen och väldigt smärtsam process att gå igenom. Man behöver allt stöd och all hjälp man kan få under tiden som det pågår. En advokat finns med dig hela vägen under hela processen som stöd och för att ge råd om vad du ska göra och inte göra vid en eventuell domstolsförhandling. En advokat med specialintresse inom familjerätt är van vid dessa situationer men är också medveten om att alla familjer ser olika ut, alla har olika behov och olika saker de behöver hjälp med.

Skaffa en advokat med engagemang

Det är det bästa rådet, skaffa dig en advokat som har stort engagemang för det denne håller på med. Det har oftast de allra flesta familjerättsadvokater, de brinner för att hjälpa familjer, annars skulle de inte arbeta med just det. Deras uppdrag är att finna på olika lösningar som passar för varje individ, det kan se olika ut i alla familjer och deras behov. Det är en känslomässigt tung och väldigt komplicerad process, man behöver allt stöd runt omkring sig som man kan få. En advokat finns med dig under hela rättsprocessen, medverkar under alla samtal inför domstolsförhandlingen, polisförhör och så vidare. 

2 Mar 2020