Våldtäkt - att hitta rätt advokat i Göteborg

Om man har blivit utsatt för en våldtäkt i Göteborg så vill man kanske bara duscha och försöka glömma allt, men det går oftast inte. Det man ska göra är att uppsöka ett sjukhus och en advokat.

Man kan känna skuld och tro att det är ens eget fel att man blivit utsatt för en våldtäkt. Så är det inte. Man är lika mycket ett brottsoffer som den som blivit rånad. Det är ju aldrig någon som ger den rånade skulden eller ifrågasätter om man varit med på det.

Det som är viktigt är att man går till ett sjukhus där de kan göra en undersökning av eventuella skador och samla material som kan visa vad som hänt. På ett sjukhus dokumenterar de skadorna och det kan behövas vid en rättegång.

En erfaren och förstående advokat vid ens sida gör rättegången om våldtäkt lättare

För att få rätt perspektiv på det man blivit utsatt för är det viktigt att ha en bra advokat som specialiserar sig på våldtäktsmål. De vet vad som är viktigt att fokusera på och de ställer de rätta frågorna. De vet också att gärningsmannens försvarare kommer att ställa frågor som kan vara obehagliga eller svåra att svara på. Därför förbereder man för en rättegång genom att gå igenom hur man ska hantera det.

Som brottsoffer måste man vara med under rättegången, men man behöver inte träffa den misstänkte i rättssalen eftersom det kan kännas traumatiskt. Advokaten kan begära att den misstänkte sitter i ett annat rum när man förhörs.

18 Feb 2022